fbpx

Cukiniowe gofry z salsą z letnich warzyw

    • Składniki:
    • Cukinia – 100 g (0.3 x Sztuka)
    • Ogórek zielony – 60 g (0.3 x Sztuka)

    • Pomidor – 60 g (0.5 x Sztuka)
    • Jaja kurze całe – 56 g (1 x Sztuka)
    • Jogurt naturalny – 50 g (2 x Łyżka)
    • Mąka orkiszowa – 45 g (3 x Łyżka)
    • Oliwa z oliwek EV Gran Fruttato – 10 g (1 x Łyżka)
    • Dynia, pestki, łuskane – 10 g (1 x Łyżka)
    • Szczypiorek – 5 g (1 x Łyżeczka)
    • Czosnek granulowany, proszek do pieczenia – 2 g (2 x Szczypta)
    • Sól i pieprz do smaku
  •  
Przygotowanie
 

Zetrzyj cukinię na małych oczkach tarki. Rozbij jajko z jogurtem. Dodaj mąkę, proszek, czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj na jednolite ciasto. Rozgrzej gofrownicę, posmaruj oliwą i upiecz gofry.
Pokrój pomidora i ogórka w kosteczkę. Skrop oliwą. Dodaj szczypiorek, pestki dyni oraz szczyptę soli i pieprzu. Wymieszaj sałatkę i podawaj z goframi.

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 

Leave a Comment

Przewiń do góry