Truskawkowo-cytrynowe tiramisu z kremem waniliowym i pistacjamiKuchnia, Przepisy, Słodkie przekąski / By Zuzanna Woźniak Składniki:Serek High Protein Pilos waniliowy – 200 g (1 x Opakowanie)Truskawki – 70 g (1 x Garść)Biszkopty podłużne – 35 g (4 x Sztuka)Espresso – 30 mlOrzechy pistacjowe – 9 g (1 x Łyżka)Oliwa z oliwek Cytryna – 5 g (0.5 x Łyżka)Przygotowanie:Czas przygotowania: 10 minut 1. Wymieszaj espresso z oliwą i łyżką serka. W małym naczyniu układaj warstwami namoczone biszkopty w kawie, serek i truskawki.2. Powtórz warstwy do wykończenia składników.3. Posyp wierzch posiekanymi pistacjami.4. Schowaj do lodówki na minimum 30 minut przed zjedzeniem. Porada:Serek proteinowy możesz wymienić na jogurt typu Skyr, pudding waniliowy lub jogurt kokosowy w wersji roślinne. K:398.3 / B:30.7 / T:12.2 / WP:39.6 / F:2.3 Przepis powstał we współpracy z Monini Polska