fbpx

Truskawkowo-cytrynowe tiramisu z kremem waniliowym i pistacjami

 

Składniki:

  • Serek High Protein Pilos waniliowy – 200 g (1 x Opakowanie)
  • Truskawki – 70 g (1 x Garść)
  • Biszkopty podłużne  – 35 g (4 x Sztuka)

  • Espresso – 30 ml

  • Orzechy pistacjowe – 9 g (1 x Łyżka)
  • Oliwa z oliwek Cytryna – 5 g (0.5 x Łyżka)

Przygotowanie:

Czas przygotowania: 10 minut

 

1. Wymieszaj espresso z oliwą i łyżką serka. W małym naczyniu układaj warstwami namoczone biszkopty w kawie, serek i truskawki.

2. Powtórz warstwy do wykończenia składników.

3. Posyp wierzch posiekanymi pistacjami.

4. Schowaj do lodówki na minimum 30 minut przed zjedzeniem.

 

Porada:

Serek proteinowy możesz wymienić na jogurt typu Skyr, pudding waniliowy lub jogurt kokosowy w wersji roślinne.

 

K:398.3 / B:30.7 / T:12.2 / WP:39.6 / F:2.3

 

 

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 
 

Leave a Comment

Przewiń do góry