- Składniki:
- Składniki:
- Cukinia – 100 g (0.3 x Sztuka)
Ogórek zielony – 60 g (0.3 x Sztuka)
- Pomidor – 60 g (0.5 x Sztuka)
- Jaja kurze całe – 56 g (1 x Sztuka)
- Jogurt naturalny – 50 g (2 x Łyżka)
- Mąka orkiszowa – 45 g (3 x Łyżka)
- Oliwa z oliwek EV Gran Fruttato – 10 g (1 x Łyżka)
- Dynia, pestki, łuskane – 10 g (1 x Łyżka)
- Szczypiorek – 5 g (1 x Łyżeczka)
- Czosnek granulowany, proszek do pieczenia – 2 g (2 x Szczypta)
- Sól i pieprz do smaku
- Cukinia – 100 g (0.3 x Sztuka)
Przygotowanie
Zetrzyj cukinię na małych oczkach tarki. Rozbij jajko z jogurtem. Dodaj mąkę, proszek, czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj na jednolite ciasto. Rozgrzej gofrownicę, posmaruj oliwą i upiecz gofry.
Pokrój pomidora i ogórka w kosteczkę. Skrop oliwą. Dodaj szczypiorek, pestki dyni oraz szczyptę soli i pieprzu. Wymieszaj sałatkę i podawaj z goframi.
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska