Kanapki z guacamole i hummusem

Składniki:

  • guacamole: ½ awokado, sól, pieprz, sok z cytryny, czosnek, przyprawy ulubione (jedna połówka kanapki)
  • hummus (druga połówka kanapki)
  • ugotowane jajko
  • warzywa: szpinak, świeży ogórek, rzodkiewka, kiełki rzodkiewki
  • feta
  • szczypiorek, czarnuszka
  • dowolne pieczywo, na zdjęciu chleb razowy

Wykonanie:

Jedną stronę kanapki smarujemy guacamole, drugą hummusem, środek wypełniamy pozostałymi składnikami.

Kaloryczność będzie zależała od ilości użytych składników. Przykładowo na proporcje 70 g chleba, 50 g awokado, 20 g hummusu gotowego, 50 g jajka, 30 g fety i 5 g czarnuszki, bez wliczonych warzyw jest to 450 kcal. Do tego masa wartości odżywczych!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przewiń do góry