fbpx

Pâté z pieczarkami i orzechami z krakersem

 

Składniki:

  • Pieczarka uprawna, świeża – 200 g (10 x Sztuka)
  • Krakersy – 50 g (10 x Sztuka)
  • Marchew – 45 g (1 x Sztuka)
  • Cebula – 30 g (0.3 x Sztuka)
  • Orzechy włoskie – 30 g (2 x Łyżka)

  • Oliwa z oliwek GranFruttato – 20 g (2 x Łyżka)

  • Krem z octu balsamicznego – 10 g (1 x Łyżka)
  • Rozmaryn (świeży) – 10 g (2 x Łodyga)
  • Sól – 3 g (3 x Szczypta)
  • Pieprz czarny mielony – 2 g (2 x Szczypta)
  • Czosnek granulowany – 2 g (2 x Szczypta)
  • Tymianek – 1 g (0.2 x Łyżeczka)

Przygotowanie:

Czas przygotowania: około 25 minut

1. Marchewkę i pieczarki umyj. Rozdrobnij w malakserze lub zetrzyj na tarce. Cebulę posiekaj. Zacznij podsmażać cebulę na oliwie, dodaj następnie warzywa oraz sól, pieprz, tymianek i czosnek. Dodaj na patelnię gałązkę rozmarynu i duś warzywa, aż odparuje nadmiar wody.

2. Po tym czasie wyjmij gałązkę rozmarynu, dodaj krem balsamiczny, pokruszone drobno orzechy i połącz składniki. Wystudź farsz.

3. Nakładaj porcję farszu na każdego krakersa. Ozdób listkami świeżego rozmarynu.

 

1 krakers z nadzieniem – K:72.8 / B:1.4 / T:5.0 / WP:4.6 / F:1.2

 

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 
 

Leave a Comment

Przewiń do góry