Składniki:
- Pieczarka uprawna, świeża – 200 g (10 x Sztuka)
- Krakersy – 50 g (10 x Sztuka)
- Marchew – 45 g (1 x Sztuka)
- Cebula – 30 g (0.3 x Sztuka)
Orzechy włoskie – 30 g (2 x Łyżka)
Oliwa z oliwek GranFruttato – 20 g (2 x Łyżka)
- Krem z octu balsamicznego – 10 g (1 x Łyżka)
- Rozmaryn (świeży) – 10 g (2 x Łodyga)
- Sól – 3 g (3 x Szczypta)
- Pieprz czarny mielony – 2 g (2 x Szczypta)
- Czosnek granulowany – 2 g (2 x Szczypta)
- Tymianek – 1 g (0.2 x Łyżeczka)
Przygotowanie:
Czas przygotowania: około 25 minut
1. Marchewkę i pieczarki umyj. Rozdrobnij w malakserze lub zetrzyj na tarce. Cebulę posiekaj. Zacznij podsmażać cebulę na oliwie, dodaj następnie warzywa oraz sól, pieprz, tymianek i czosnek. Dodaj na patelnię gałązkę rozmarynu i duś warzywa, aż odparuje nadmiar wody.
2. Po tym czasie wyjmij gałązkę rozmarynu, dodaj krem balsamiczny, pokruszone drobno orzechy i połącz składniki. Wystudź farsz.
3. Nakładaj porcję farszu na każdego krakersa. Ozdób listkami świeżego rozmarynu.
1 krakers z nadzieniem – K:72.8 / B:1.4 / T:5.0 / WP:4.6 / F:1.2
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska