fbpx

Lekki makaron z cukinii z wege pesto bazyliowym

    • Składniki:
    • Cukinia – 200 g (1 x średnia sztuka)
    • Tofu naturalne, twarde – 60 g (0.3 x Opakowanie)

    • Groszek zielony, mrożony – 50 g (0.3 x Szklanka)
    • Pesto alla genovese vegan Monini – 45 g (3 x Łyżeczka)
    • Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)
  •  
Przygotowanie
 

Przygotuj makaron z cukinii za pomocą obieraczki spiralnej. Przełóż na sito. Groszek ugotuj, a następnie odcedź na sicie z cukinią, by przelać ją wrzątkiem. Przełóż warzywa do garnka. Dodaj pokruszone tofu, pesto i wymieszaj. W razie potrzeby dopraw świeżo mielonym pieprzem.

KCAL:340 / B:14,7g / T:23.8g / W: 13,3g

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 

Leave a Comment

Przewiń do góry