Tost z pastą buraczkową ze słonecznikiem i tymiankiemKanapki, Przepisy, Słone przekąski, Śniadania / By Zuzanna Woźniak Składniki (przepis na 12 porcji):Chleb żytni razowy – 90 g (3 x Kromka)Buraki, gotowane w wodzie – 90 g (1 x Sztuka)Serek śmietankowy do smarowania – 30 g (2 x Łyżeczka)Oliwa z oliwek Classico, Monini – 10 g (1 x Łyżka)Sok cytrynowy – 6 g (1 x Łyżka)Tymianek (świeży) – 5 g (1 x Łodyga)Słonecznik, nasiona, łuskane – 5 g (0.5 x Łyżka)Czosnek granulowany – 2 g (2 x Szczypta)Sól biała – 1 g (1 x Szczypta)Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)Przygotowanie:Czas przygotowania: około 10 minut Zmiksuj buraczka, serek śmietankowy, oliwę, sok z cytryny oraz przyprawy. Posmaruj grzanki pastą, posyp słonecznikiem i dodaj listki tymianku. 1 porcja (kawałek)K:445.1 / B:10.4 / T:20.8 / WP:48.8 / F:10.9 Przepis powstał we współpracy z Monini Polska