Składniki (przepis na 12 porcji):
Chleb żytni razowy – 90 g (3 x Kromka)
- Buraki, gotowane w wodzie – 90 g (1 x Sztuka)
Serek śmietankowy do smarowania – 30 g (2 x Łyżeczka)
Oliwa z oliwek Classico, Monini – 10 g (1 x Łyżka)
- Sok cytrynowy – 6 g (1 x Łyżka)
Tymianek (świeży) – 5 g (1 x Łodyga)
Słonecznik, nasiona, łuskane – 5 g (0.5 x Łyżka)
- Czosnek granulowany – 2 g (2 x Szczypta)
- Sól biała – 1 g (1 x Szczypta)
- Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)
Przygotowanie:
Czas przygotowania: około 10 minut
Zmiksuj buraczka, serek śmietankowy, oliwę, sok z cytryny oraz przyprawy. Posmaruj grzanki pastą, posyp słonecznikiem i dodaj listki tymianku.
1 porcja (kawałek)
K:445.1 / B:10.4 / T:20.8 / WP:48.8 / F:10.9
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

