fbpx

Tost z pastą buraczkową ze słonecznikiem i tymiankiem

 

Składniki (przepis na 12 porcji):

  • Chleb żytni razowy – 90 g (3 x Kromka)

  • Buraki, gotowane w wodzie – 90 g (1 x Sztuka)
  • Serek śmietankowy do smarowania – 30 g (2 x Łyżeczka)

  • Oliwa z oliwek Classico, Monini – 10 g (1 x Łyżka)

  • Sok cytrynowy – 6 g (1 x Łyżka)
  • Tymianek (świeży) – 5 g (1 x Łodyga)

  • Słonecznik, nasiona, łuskane – 5 g (0.5 x Łyżka)

  • Czosnek granulowany – 2 g (2 x Szczypta)
  • Sól biała – 1 g (1 x Szczypta)
  • Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)

Przygotowanie:

Czas przygotowania: około 10 minut

 

Zmiksuj buraczka, serek śmietankowy, oliwę, sok z cytryny oraz przyprawy. Posmaruj grzanki pastą, posyp słonecznikiem i dodaj listki tymianku.

 

 

 

1 porcja (kawałek)

K:445.1 / B:10.4 / T:20.8 / WP:48.8 / F:10.9

 

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 
 

Leave a Comment

Przewiń do góry