Składniki:
- Serek wiejski lekki- 200 g (1 x Opakowanie)
- Pomidory koktajlowe – 120 g (6 x Sztuka)
Jaja kurze całe – 56 g (1 x Sztuka)
Mąka orkiszowa – 45 g (3 x Łyżka)
- Glassa balsamiczna, Monini – 5 g (1 x Łyżeczka)
- Bazylia (świeża) – 5-10 listków
- Sok cytrynowy – 3 g (0.5 x Łyżka)
- Proszek do pieczenia – 1.5 g (0.5 x Łyżeczka)
- Zioła prowansalskie – 1.5 g (0.5 x Łyżeczka)
Przygotowanie:
Czas przygotowania: 15 minut
1. Zmiksuj serek wiejski na kremową konsystencję. Odłóż połowę do dekoracji, a resztę zmiksuj z jajkiem.
2. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sok cytrynowy oraz zioła. Wymieszaj do połączenia składników.
3. Upiecz gofry. Podaj z resztą zmiksowanego serka, pomidorkami i kremem balsamicznym.
K:439.7 / B:38.4 / T:13.1 / WP:40.2 / F:3.9
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska