Śniadaniowe gofry z serka wiejskiego z pomidorkami i balsamicoKuchnia, Przepisy, Słone przekąski, Śniadania / By Zuzanna Woźniak Składniki:Serek wiejski lekki- 200 g (1 x Opakowanie)Pomidory koktajlowe – 120 g (6 x Sztuka)Jaja kurze całe – 56 g (1 x Sztuka)Mąka orkiszowa – 45 g (3 x Łyżka)Glassa balsamiczna, Monini – 5 g (1 x Łyżeczka)Bazylia (świeża) – 5-10 listkówSok cytrynowy – 3 g (0.5 x Łyżka)Proszek do pieczenia – 1.5 g (0.5 x Łyżeczka)Zioła prowansalskie – 1.5 g (0.5 x Łyżeczka)Przygotowanie:Czas przygotowania: 15 minut 1. Zmiksuj serek wiejski na kremową konsystencję. Odłóż połowę do dekoracji, a resztę zmiksuj z jajkiem.2. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sok cytrynowy oraz zioła. Wymieszaj do połączenia składników.3. Upiecz gofry. Podaj z resztą zmiksowanego serka, pomidorkami i kremem balsamicznym. K:439.7 / B:38.4 / T:13.1 / WP:40.2 / F:3.9 Przepis powstał we współpracy z Monini Polska