Składniki:
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry – 100 g (1 x Kawałek)
Bułka pełnoziarnista – 80 g (1 x Sztuka)
Rzodkiewka – 30 g (2 x Sztuka)
Ogórek zielony – 30 g (0.2 x Sztuka)
- Rukola – 20 g (1 x Garść)
- Jogurt naturalny – 20 g (1 x Łyżka)
- Oliwa z oliwek – 8 g (1 x Łyżka)
- Majonez roślinny – 5 g (0.5 x Łyżeczka)
- Musztarda – 5 g (0.5 x Łyżeczka)
- Sok z limonki – 3 g (0.5 x Łyżka)
- Czosnek granulowany – 2 g (2 x Szczypta)
- Mielona słodka papryka – 2 g (0.5 x Łyżeczka)
- Curry – 1 g (1 x Szczypta)
Przygotowanie:
Czas przygotowania: 20 minut
1. Mięso zamarynuj w oliwie, czosnku, papryce i soku z limonki. Dopraw solą i pieprzem. Przesmaż na patelni. Następnie pokrój w plastry. Wymieszaj jogurt, majonez, musztardę i curry . Dopraw szczyptą soli i pieprzu.
2. Bułkę przekrój na pół i podpiecz na suchej patelni. Spód posmaruj sosem, dodaj garść rukoli, mięso, i plasterki warzyw.
K:449.7 / B:31.2 / T:16.1 / WP:41.1 / F:8.8
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska