fbpx

Krem z młodych warzyw z parmezanem i oliwą

 

Odkryj smak lata w swojej kuchni dzięki kremowi z młodych warzyw z parmezanem i oliwą. Ta aromatyczna zupa, pełna świeżych składników i delikatnie doprawiona, to idealna propozycja na lekki, zdrowy posiłek. Kremowa konsystencja, wzbogacona o nuty parmezanu i oliwy z oliwek, sprawi, że każdy kęs będzie prawdziwą przyjemnością.

Składniki:

  • Woda – 250 g (1 x Szklanka)
  • Ziemniaki – 70 g (1 x Sztuka)
  • Pietruszka, korzeń – 70 g (1 x Sztuka)
  • Fasola szparagowa – 70 g (1 x Garść)
  • Cebula – 25 g (0.25 x Sztuka)
  • Oliwa z oliwek Gran Fruttato – 15 g (1.5 x Łyżka)
  • Ser parmezan – 10 g (1 x Łyżka)
  • Pietruszka, liście – 6 g (1 x Łyżeczka)
  • Czosnek – 5 g (1 x Ząbek)
  • Sól biała – 1 g (1 x Szczypta)
  • Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)

 

Przygotowanie (30 minut):

1. Umyj, obierz i pokrój warzywa.

2. Do garnka wlej 10 ml oliwy i przesmaż krótko z warzywami.

Następnie zalej wodą i gotuj pod przykryciem na małym ogniu do miękkości warzyw około 25 minut.

3. Zmiksuj na krem, dopraw solą i pieprzem.

4. Posyp parmezanem, posiekaną natką i skrop 5 ml oliwy.

5. Udekoruj świeżo mielonym pieprzem.

 

K:310.2 / B:9.2 / T:18.6 / W:23.1 / F:7.4

 
 

 

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 
 

Leave a Comment

Przewiń do góry