fbpx

Kurczak w sosie śmietankowo-musztardowym z fusilli

 

Składniki:

  • Mięso z piersi kurczaka, bez skóry – 100 g (1 x Kawałek)

  • Cukinia – 80 g (0.3 x Sztuka)

  • Makaron fusilli z mąki durum – 50 g
  • Śmietanka 12% tłuszczu – 30 g (3 x Łyżka)

  • Musztarda – 10 g (1 x Łyżeczka)

  • Pietruszka, liście – 6 g (1 x Łyżeczka)
  • Oliwa z oliwek Classico – 5 g (0.5 x Łyżka)
  • Mielona słodka papryka – 2.5 g (0.5 x Łyżeczka)
  • Czosnek granulowany – 2 g (2 x Szczypta)

Przygotowanie:

Czas przygotowania: 20 minut

 

1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Pokrój mięso w kostkę. Dopraw papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Podsmaż na oliwie. Następnie dodaj pokrojoną cukinię. Przesmaż razem.

3. Pod koniec dodaj musztardę, śmietankę i połącz z odcedzonym makaronem.

 

4. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

 

K: 410.8 B: 31.7 T: 12.3 WP: 39.2 F: 7.5 

 

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 
 

Leave a Comment

Przewiń do góry