Składniki:
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry – 100 g (1 x Kawałek)
Cukinia – 80 g (0.3 x Sztuka)
- Makaron fusilli z mąki durum – 50 g
Śmietanka 12% tłuszczu – 30 g (3 x Łyżka)
Musztarda – 10 g (1 x Łyżeczka)
- Pietruszka, liście – 6 g (1 x Łyżeczka)
- Oliwa z oliwek Classico – 5 g (0.5 x Łyżka)
- Mielona słodka papryka – 2.5 g (0.5 x Łyżeczka)
- Czosnek granulowany – 2 g (2 x Szczypta)
Przygotowanie:
Czas przygotowania: 20 minut
1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Pokrój mięso w kostkę. Dopraw papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Podsmaż na oliwie. Następnie dodaj pokrojoną cukinię. Przesmaż razem.
3. Pod koniec dodaj musztardę, śmietankę i połącz z odcedzonym makaronem.
4. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
K: 410.8 B: 31.7 T: 12.3 WP: 39.2 F: 7.5
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska






