Kurczak w sosie śmietankowo-musztardowym z fusilliKuchnia, Pomysł na obiad, Przepisy / By Zuzanna Woźniak Składniki:Mięso z piersi kurczaka, bez skóry – 100 g (1 x Kawałek)Cukinia – 80 g (0.3 x Sztuka)Makaron fusilli z mąki durum – 50 gŚmietanka 12% tłuszczu – 30 g (3 x Łyżka)Musztarda – 10 g (1 x Łyżeczka)Pietruszka, liście – 6 g (1 x Łyżeczka)Oliwa z oliwek Classico – 5 g (0.5 x Łyżka)Mielona słodka papryka – 2.5 g (0.5 x Łyżeczka)Czosnek granulowany – 2 g (2 x Szczypta)Przygotowanie:Czas przygotowania: 20 minut 1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Pokrój mięso w kostkę. Dopraw papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Podsmaż na oliwie. Następnie dodaj pokrojoną cukinię. Przesmaż razem.3. Pod koniec dodaj musztardę, śmietankę i połącz z odcedzonym makaronem. 4. Podawaj z posiekaną natką pietruszki. K: 410.8 B: 31.7 T: 12.3 WP: 39.2 F: 7.5 Przepis powstał we współpracy z Monini Polska