Przychodzę do Was z pomysłem na ułatwiający życie obiad lub kolację z wykorzystaniem mieszanki Rice&More 7 ziaren od @moninipolska ❤ . Polubiłyśmy się do tego stopnia, że znajdziecie ją również w Planie dietetycznym Dieta na wynos. Ten jadłospis powstał po to, by nauczyć Was jak radzić sobie z przygotowaniem posiłków w zabiegane dni. Gdy ścigamy się z czasem, dobrze skorzystać ze skrótów, prawda?
Składniki:
- Monini Rice&More; 7 Ziaren – 125 g (0.5 x Opakowanie)
- Tofu naturalne, wzbogacane w wapń – 90 g (0.5 x Opakowanie)
- Marchew – 45 g (1 x Sztuka)
- Papryka czerwona – 40 g (0.3 x Sztuka)
- Ciecierzyca (ugotowana) – 40 g (2 x Łyżka)
- Tahini – 15 g (2.5 x Łyżeczka)
- Bazylia (świeża) – 10 g (1 x Garść)
- Sos sojowy jasny – 10 g (1 x Łyżka)
- Sok cytrynowy – 6 g (1 x Łyżka)
- Syrop klonowy – 5 g (0.5 x Łyżka)
- Czosnek granulowany – 1 g (1 x Szczypta)
Wykonanie:
Paprykę pokrój w kostkę. Marchew pokrój w cienkie paski, lub użyj obieraczki do warzyw. Ciecierzycę opłucz z zalewy. Tofu pokrój w kostkę, zamarynuj w sosie sojowym i czosnku granulowanym. Podsmaż na złoty kolor na patelni. Zmiksuj tahini, sok cytrynowy, syrop klonowy, 2 łyżki wody i bazylię na sos. Układaj w misce mieszankę Rice&More, warzywa, tofu i polej dressingiem.
Wartości odżywcze:
Kcal: 522.3
Białko: 25.1 g
Tłuszcze: 21.1 g
Węglowodany: 54.2 g
Błonnik: : 7.2 g
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska