fbpx

Omlet grecki z oliwkami i fetą

  •  
  • Składniki:
  • Jaja kurze całe – 112 g (2 x Sztuka)
  • Pomidory koktajlowe – 100 g (5 x Sztuka)

  • Chleb żytni razowy – 60 g (2 x Kromka)
  • Ser, feta – 30 g (0.3 x Kawałek)
  • Oliwki czarne – 15 g (1 x Łyżka)
  • Oliwa z oliwek Clasicco Spray – 1 g (1-2 pryśnięcia)
  • Sól, pieprz, oregano – po szczypcie
  • Przygotowanie:

1. Rozbij jajka ze szczyptą oregano, soli i pieprzu. Spryskaj patelnię oliwą i wylej rozbite jajka. Dodaj pokrojone w plasterki oliwki i smaż, aż omlet zetnie się z wierzchu.

2. Przełóż omlet na talerz, dodaj na wierzch pokruszoną fetę i pokrojone w ćwiartki pomidorki. Złóż omlet na pół. Podawaj z pieczywem.

 

K:421.8 / B:23.0 / T:21.1 / WP:31.4 / F:7.4

 
 

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 
 

Leave a Comment

Przewiń do góry