- Składniki:
- Jaja kurze całe – 112 g (2 x Sztuka)
Pomidory koktajlowe – 100 g (5 x Sztuka)
- Chleb żytni razowy – 60 g (2 x Kromka)
- Ser, feta – 30 g (0.3 x Kawałek)
- Oliwki czarne – 15 g (1 x Łyżka)
- Oliwa z oliwek Clasicco Spray – 1 g (1-2 pryśnięcia)
- Sól, pieprz, oregano – po szczypcie
- Przygotowanie:
1. Rozbij jajka ze szczyptą oregano, soli i pieprzu. Spryskaj patelnię oliwą i wylej rozbite jajka. Dodaj pokrojone w plasterki oliwki i smaż, aż omlet zetnie się z wierzchu.
2. Przełóż omlet na talerz, dodaj na wierzch pokruszoną fetę i pokrojone w ćwiartki pomidorki. Złóż omlet na pół. Podawaj z pieczywem.
K:421.8 / B:23.0 / T:21.1 / WP:31.4 / F:7.4
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska