fbpx
Kuchnia
Zuzanna Woźniak

Jajka faszerowane w dwóch kolorach

Inspiracja na świeżą i aromatyczną odsłonę jajek – w 2 wersjach Idealne przepisy na WIELKANOCNY stół. Pełne SMAKU, WITAMIN i składników mineralnych. Dlaczego warto jeść jajka? Jajka są bardzo dobrym produktem. Zawierają wzorcowe białko, tłuszcze

Czytaj dalej »
Trening
Piotr Janczura

Pas wyszczuplający – hit czy kit?

Jednym z naszych największych przeciwników w walce o wymarzoną sylwetkę jest tkanka tłuszczowa. Każdy z nas jest inny – ma indywidualne predyspozycje, inny typ sylwetki, przez co w różnych miejscach ciała gromadzi jej nadprogramowe ilości.

Czytaj dalej »
Kuchnia
Zuzanna Woźniak

Miska 7 ziaren z bazyliowym dressingiem

Przychodzę do Was z pomysłem na ułatwiający życie obiad lub kolację z wykorzystaniem mieszanki Rice&More 7 ziaren od @moninipolska ❤ . Polubiłyśmy się do tego stopnia, że znajdziecie ją również w Planie dietetycznym Dieta na

Czytaj dalej »
Kuchnia
Zuzanna Woźniak

Owsiane gofry z truskawkami i czekoladą

Pyszne, szybkie i pełnowartościowe rozwiązanie na śniadanie. Ich dodatkowym atutem jest użycie oliwy z oliwek Monini w sprayu, który sprawi, że nie użyjemy jej za dużo, a dodatkowo nasze gofry będą idealnie chrupiące. Składniki (na

Czytaj dalej »
Trening
Piotr Janczura

Jak trenować w trakcie Świąt i czy w ogóle warto?

Okres świąteczny to bardzo specyficzny czas. Pod koniec roku wszyscy jedziemy już na rozładowanej baterii. Jesteśmy zmęczeni, poirytowani, niewyspani, brakuje nam cierpliwości oraz czasu, żeby ze wszystkim zdążyć. To okres, w którym powinniśmy bardzo ostrożnie

Czytaj dalej »
Kuchnia
Zuzanna Woźniak

Jesienne babeczki z domowym puree z dyni

Mięciutkie, puszyste i wilgotne, bez dodatku cukru, bez nabiału i glutenu. Znajdziecie w nich nuty cynamonu, wanilii i kardamonu. Już podczas pieczenia pachną obłędnie. Ekspresowe i bardzo proste w przygotowaniu – świetnie skomponują posiłek w

Czytaj dalej »
Dieta
Zuzanna Woźniak

Celiakia – diagnostyka, leczenie i dieta

Celiakia – czyli co? Celiakia jest nazywana inaczej chorobę trzewną. Jest jedną z częstszych przyczyn zespołu złego wchłaniania. Za powstanie choroby odpowiadają mechanizmy immunologiczne. Początkowo celiakia uważana była za chorobę typową dla wieku rozwojowego, dla

Czytaj dalej »
Kuchnia
Kinga Syposz

Lekkie tiramisu

W dzisiejszym przepisie prezentujemy pyszny włoski deser w lekkiej formie. Idealny dla miłośników nieco bardziej wytrawnych smaków w połączeniu z delikatną, aksamitną masą. Nasze tiramisu potrzebuje odczekać kilka godzin w lodówce, więc będzie idealne jako

Czytaj dalej »
Kuchnia
Kinga Syposz

Ciasto pomarańczowe

Tym razem przepis na orzeźwiające ciasto pomarańczowe. Każdy kęs przeniesie nas myślami do czasów wakacji, jedynie nuta cynamonu może przypomnieć o panującej za oknem jesieni. Ciasto warto połączyć z ulubioną herbatą lub kawą. Składniki: Ciasto:

Czytaj dalej »
Kuchnia
Zuzanna Woźniak

Bułeczki z nadzieniem borówkowym i kruszonką

Bułeczki, które mimo że wymagają nieco więcej czasu na przygotowanie, to odwdzięczają się smakiem. Mięciutkie, pełne owoców, z odrobiną maślanej kruszonki na wierzchu. Nie będzie to jednak najlepszy wybór jako samodzielny posiłek dla osób z

Czytaj dalej »
Przewiń do góry