

Piernikowy budyń owsiany z migdałową kruszonką
Składniki: Napój sojowy bez cukru – 200 g (0.8 x Szklanka) Płatki owsiane (górskie) – 50 g (5 x Łyżka) Erytrol – 20 g (2 x Łyżka) Migdały – 15 g (1 x Łyżka) Kakao
Składniki: Napój sojowy bez cukru – 200 g (0.8 x Szklanka) Płatki owsiane (górskie) – 50 g (5 x Łyżka) Erytrol – 20 g (2 x Łyżka) Migdały – 15 g (1 x Łyżka) Kakao
Składniki: Pieczarka uprawna, świeża – 200 g (10 x Sztuka) Krakersy – 50 g (10 x Sztuka) Marchew – 45 g (1 x Sztuka) Cebula – 30 g (0.3 x Sztuka) Orzechy włoskie –
Dieta śródziemnomorska, pomimo okrzyknięcia jej nie pierwszy raz najzdrowszą dietą roku, wzbudza w naszym społeczeństwie mieszane uczucia. Z jednej strony znamy jej niezaprzeczalnie prozdrowotne działanie, ale z drugiej wydaje nam się nieco przestarzała, niemodna, nieatrakcyjna.
Składniki: Brokuły – 150 g (0.3 x Sztuka) Mięso z piersi kurczaka, bez skóry – 100 g (1 x Kawałek) Ryż basmati – 45 g (3 x Łyżka) Sos sojowy jasny – 15 g
Przepis na 12 kawałków. Składniki na ciasto: Marchew – 135 g (3 x Sztuka) Banan – 120 g (1 x Sztuka) Jaja kurze – 112 g (2 x Sztuka) Erytrol / Erytrytol – 100 g
Choroby układu krążenia przestały być kategorią problemów, która dotyka już tylko starsze pokolenie. Niestety coraz młodsze osoby zgłaszają się do lekarzy czy dietetyków z podwyższonym poziomem tzw. „złego” cholesterolu czy nadciśnieniem tętniczym. W dzisiejszym wpisie
Składniki: Jaja kurze całe – 112 g (2 x Sztuka) Pomidory koktajlowe – 100 g (5 x Sztuka) Chleb żytni razowy – 60 g (2 x Kromka) Ser, feta – 30 g (0.3 x
Przepis na 5 tart. Składniki: Śliwki – 240 g (3 x Garść) Mleko – 200 g (0.8 x Szklanka) Chleb żytni razowy – 60 g (2 x Kromka) Mąka pszenna, typ 500 – 100
Zacznij od przygotowania pesto. Przepis jest na 4 porcje – użyj tylko jednej do tosta. Składniki do pesto: Migdały w płatkach – 30 g (3 x Łyżka) Bazylia (świeża) – 25 g (25 x
Składniki: Dynia – 100 g (0.5 x Kawałek) Brokuły – 100 g (0.2 x Sztuka) Ogórek – 40 g (1 x Sztuka) Ser, kozi (miękki) – 40 g Komosa ryżowa (Quinoa) – 40 g Sałata