Składniki:
- Pudding proteinowy karmelowy – 200 g (1 x Opakowanie)
- Maliny – 60 g (1 x Garść)
Chleb żytni razowy – 60 g (2 x Kromka)
Jaja kurze całe – 56 g (1 x Sztuka)
- Oliwa z oliwek Classico Spray – 3 g (3-4 pryśnięcia)
- Wiórki kokosowe – 3 g (0.5 x Łyżka)
- Mięta (świeża) – 1 g (1 x Łyżka)
Przygotowanie:
Czas przygotowania: 12 minut
1. Wymieszaj energicznie widelcem jajko i łyżkę puddingu.
2. Namocz w tym kromki pieczywa i podsmaż z dwóch stron na złoty kolor na patelni spryskanej oliwą.
3. Na gotowe tosty francuskie dodaj pozostały pudding, maliny i posyp wiórkami.
4. Udekoruj listkami mięty.
Porada:
Serek proteinowy możesz wymienić na jogurt typu Skyr, pudding waniliowy lub jogurt kokosowy w wersji roślinne.
K:437.7 / B:31.5 / T:14.5 / WP:39.8 / F:9.7
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

