fbpx

Wakacyjne tosty francuskie z kremem karmelowym i malinami

 

Składniki:

  • Pudding proteinowy karmelowy – 200 g (1 x Opakowanie)
  • Maliny – 60 g (1 x Garść)
  • Chleb żytni razowy – 60 g (2 x Kromka)

  • Jaja kurze całe – 56 g (1 x Sztuka)

  • Oliwa z oliwek Classico Spray – 3 g (3-4 pryśnięcia)
  • Wiórki kokosowe – 3 g (0.5 x Łyżka)
  • Mięta (świeża) – 1 g (1 x Łyżka)

Przygotowanie:

Czas przygotowania: 12 minut

 

1. Wymieszaj energicznie widelcem jajko i łyżkę puddingu.

2. Namocz w tym kromki pieczywa i podsmaż z dwóch stron na złoty kolor na patelni spryskanej oliwą.

3. Na gotowe tosty francuskie dodaj pozostały pudding, maliny i posyp wiórkami.

4. Udekoruj listkami mięty.

 

Porada:

Serek proteinowy możesz wymienić na jogurt typu Skyr, pudding waniliowy lub jogurt kokosowy w wersji roślinne.

 

K:437.7 / B:31.5 / T:14.5 / WP:39.8 / F:9.7

 

 

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 
 

Leave a Comment

Przewiń do góry