Cytrynowe blondie z truskawkową frużeliną
Składniki: Fasola biała (z puszki lub słoiczka) – 240 g Truskawki – 210 g (3 x Garść) Banan – 120 g (1 x Sztuka) Erytrol / Erytrytol – 80 g (16 x Łyżeczka) Jaja
Składniki: Fasola biała (z puszki lub słoiczka) – 240 g Truskawki – 210 g (3 x Garść) Banan – 120 g (1 x Sztuka) Erytrol / Erytrytol – 80 g (16 x Łyżeczka) Jaja
Składniki: Pomidory koktajlowe – 120 g (6 x Sztuka) Chleb żytni razowy – 60 g (2 x Kromka) Ser typu „Feta” – 30 g Pesto alla genovese Monini – 30 g (2 x Łyżeczka)
Składniki (przepis na 10 porcji): Banan – 120 g (1 x Sztuka) Jaja kurze całe – 112 g (2 x Sztuka) Erytrol / Erytrytol – 100 g (20 x Łyżeczka) Mąka orkiszowa jasna – 100
Składniki (przepis na 2 porcje): Bulion warzywny – 750 g (3 x Szklanka) Pietruszka, korzeń – 200 g (4 x Sztuka) Ziemniaki – 140 g (2 x Sztuka) Cebula – 50 g (0.5 x
Składniki (przepis na 2 porcje): Pudding proteinowy waniliowy – 200 g (1 x Opakowanie) Jabłko – 150 g (1 x Sztuka) Mąka owsiana (lub inna dowolna) – 60 g (4 x Łyżka) Jaja kurze całe
Gdybym zrobiła ankietę z czym najczęściej kojarzą nam się oliwki, to zapewne większość odpowiedzi wyglądałaby następująco: dieta śródziemnomorska, sałatka grecka, ewentualnie przekąska na imprezę. Na szczęście w naszej kulturze świadomość prozdrowotnych właściwości oliwy z oliwek
Składniki (przepis na 12 porcji): Chleb żytni razowy – 90 g (3 x Kromka) Buraki, gotowane w wodzie – 90 g (1 x Sztuka) Serek śmietankowy do smarowania – 30 g (2 x Łyżeczka)
Składniki (przepis na 12 porcji): Twaróg sernikowy w wiaderku – 1000 g (1 x Opakowanie) Ciasteczka maślane bez cukru – 200 g Erytrol / Ksylitol – 150 g (30 x Łyżeczka) Masło ekstra – 90
Składniki (przepis na 10 porcji): Mleko UHT, 0,5% tłuszczu – 350 g Ciasto francuskie, gotowe – 275 g (1 x Sztuka) Gruszka – 130 g (1 x Sztuka) Jogurt typu Skyr waniliowy – 75
Składniki (przepis na 4 porcje): Marchew – 360 g (8 x Sztuka) Mleczko kokosowe light 12% – 200 g (20 x Łyżka) Ziemniaki – 140 g (2 x Sztuka) Suszone pomidory (w oleju z ziołami,