fbpx

Zimowa zupa krem z marchwi z nutą imbiru

Składniki (przepis na 4 porcje):

  • Marchew – 360 g (8 x Sztuka)

  • Mleczko kokosowe light 12% – 200 g (20 x Łyżka)

  • Ziemniaki – 140 g (2 x Sztuka)

  • Suszone pomidory (w oleju z ziołami, odsączone) – 60 g (4 x Sztuka)

  • Cebula – 50 g (0.5 x Sztuka)
  • Oliwa z oliwek Gran Fruttato – 20 g (2 x Łyżka)

  • Słonecznik, nasiona, łuskane – 20 g (2 x Łyżka)

  • Kostka warzywna – 10 g (1 x Kostka)
  • Imbir – 10 g (2 x Plaster) 

Przygotowanie:

Czas przygotowania: około 30 minut

1. W garnku na oliwie podsmaż posiekaną cebulę z imbirem. Dodaj suszone pomidory, pokrojone ziemniaki oraz startą marchew. Przesmaż 2-3 minuty.

2. Wlej wodę, mleczko kokosowe i dodaj kostkę warzywną. Gotuj ok. 20 minut pod przykryciem. Po tym czasie zmiksuj przy użyciu blendera.

3. Każdą porcję posyp nasionami słonecznika.

 

1 porcja

 

K:232.8 / B:4.3 / T:16.2 / WP:15.1 / F:5.4

 
 

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 
 

Leave a Comment

Przewiń do góry