Składniki:
Pomidory koktajlowe – 120 g (6 x Sztuka)
- Chleb żytni razowy – 60 g (2 x Kromka)
Ser typu „Feta” – 30 g
Pesto alla genovese Monini – 30 g (2 x Łyżeczka)
- Bazylia (świeża) – 6 g (6 x Listek)
Przygotowanie:
Czas przygotowania: 5-10 minut
1. Pieczywo opiecz na patelni lub w tosterze.
2. Posmaruj pesto, dodaj połówki pomidorków i pokrusz na wierzch fetę.
3. Dodaj listki świeżej bazylii. Opcjonalnie dopraw świeżo mielonym pieprzem.
K:345.2 / B:11.1 / T:17.7 / WP:31.2 / F:6.5
Porady:
Ser feta można wymienić na ser sałatkowy lub kozi w takiej samej ilości.
Pomidorki koktajlowe można wymienić na zwykłego pomidora w takiej samej ilości.
Tosty świetnie komponują się z jajkiem sadzonym, na twardo lub w koszulce.
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

