Podwójnie bazyliowy tost z pesto i kruszoną fetąKanapki, Przepisy, Słone przekąski, Śniadania / By Zuzanna Woźniak Składniki:Pomidory koktajlowe – 120 g (6 x Sztuka)Chleb żytni razowy – 60 g (2 x Kromka)Ser typu „Feta” – 30 gPesto alla genovese Monini – 30 g (2 x Łyżeczka)Bazylia (świeża) – 6 g (6 x Listek)Przygotowanie:Czas przygotowania: 5-10 minut1. Pieczywo opiecz na patelni lub w tosterze.2. Posmaruj pesto, dodaj połówki pomidorków i pokrusz na wierzch fetę. 3. Dodaj listki świeżej bazylii. Opcjonalnie dopraw świeżo mielonym pieprzem. K:345.2 / B:11.1 / T:17.7 / WP:31.2 / F:6.5 Porady:Ser feta można wymienić na ser sałatkowy lub kozi w takiej samej ilości.Pomidorki koktajlowe można wymienić na zwykłego pomidora w takiej samej ilości. Tosty świetnie komponują się z jajkiem sadzonym, na twardo lub w koszulce. Przepis powstał we współpracy z Monini Polska