fbpx

Sałatka z pieczoną dynią w rozmarynie i kozim serem

  •  Składniki:
    • Dynia – 100 g (0.5 x Kawałek)

    •  Brokuły – 100 g (0.2 x Sztuka)
    • Ogórek – 40 g (1 x Sztuka)
    • Ser, kozi (miękki) – 40 g
    •  Komosa ryżowa (Quinoa) – 40 g
    • Sałata – 20 g (1 x Garść)
    • Dynia, pestki, łuskane – 10 g (1 x Łyżka)
    • Oliwa z oliwek GranFruttato – 5 g (0.5 x Łyżka)

    •  Rozmaryn – 2 g (0.5 x Łyżeczka)

    • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Nagrzej piekarnik na 200 stopni. Dynię obierz i pokrój w kostkę. Skrop oliwą, dopraw solą, pieprzem, rozmarynem i przełóż na blaszkę z papierem do pieczenia. Zapiecz ok. 25 minut (do miękkości). W tym czasie ugotuj brokuły oraz komosę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ogórka pokrój w plasterki.
  2. Wyłóż na talerz sałatę, komosę, a obok brokuła. Dodaj upieczoną dynię, ogórka oraz kozi ser.
  3.  Posyp pestkami dyni.
 
 

 K:426.7 / B:20.3 / T:21.3 / WP:33.2 / F:10.4

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 

Leave a Comment

Przewiń do góry