- Składniki:
Dynia – 100 g (0.5 x Kawałek)
- Brokuły – 100 g (0.2 x Sztuka)
- Ogórek – 40 g (1 x Sztuka)
- Ser, kozi (miękki) – 40 g
- Komosa ryżowa (Quinoa) – 40 g
- Sałata – 20 g (1 x Garść)
- Dynia, pestki, łuskane – 10 g (1 x Łyżka)
Oliwa z oliwek GranFruttato – 5 g (0.5 x Łyżka)
Rozmaryn – 2 g (0.5 x Łyżeczka)
Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
- Nagrzej piekarnik na 200 stopni. Dynię obierz i pokrój w kostkę. Skrop oliwą, dopraw solą, pieprzem, rozmarynem i przełóż na blaszkę z papierem do pieczenia. Zapiecz ok. 25 minut (do miękkości). W tym czasie ugotuj brokuły oraz komosę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ogórka pokrój w plasterki.
- Wyłóż na talerz sałatę, komosę, a obok brokuła. Dodaj upieczoną dynię, ogórka oraz kozi ser.
- Posyp pestkami dyni.
K:426.7 / B:20.3 / T:21.3 / WP:33.2 / F:10.4
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska



