fbpx

Sałatka z zielonym ogórkiem, fetą i malinowym winegretem

 

Składniki na dwie porcje:

  • Ogórek zielony (długi) – 160 g (0.9 x Sztuka)

  • Ser, feta – 100 g (1 x Kawałek)

  • Rukola / miks sałat – 60 g (3 x Garść)

  • Maliny mrożone – 50 g (1 x Garść)

  • Orzechy włoskie – 30 g (2 x Łyżka)
  • Miód pszczeli – 24 g (1 x Łyżka)
  • Oliwa z oliwek – 15 g (1.5 x Łyżka)
  • Musztarda – 10 g (1 x Łyżeczka)
  • Ocet winny – 6 g (1 x Łyżka)

Przygotowanie:

Czas przygotowania: 20 minut

1. Zacznij od przygotowania dressingu. Rozmroź maliny w garnku, a następnie przetrzyj przez sitko, by pozbyć się pestek. Wymieszaj energicznie z oliwą, octem, miodem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.

2. W miskach umieść rukolę, pokrojonego ogórka, fetę i orzechy. Polej dressingiem. Podaj każdą porcję z pieczywem.

 

1 porcja – K:447.5 / B:13.2 / T:28.6 / WP:30.2 / F:6.2

 
 

 

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 
 

Leave a Comment

Przewiń do góry