Składniki na dwie porcje:
Ogórek zielony (długi) – 160 g (0.9 x Sztuka)
Ser, feta – 100 g (1 x Kawałek)
Rukola / miks sałat – 60 g (3 x Garść)
Maliny mrożone – 50 g (1 x Garść)
- Orzechy włoskie – 30 g (2 x Łyżka)
- Miód pszczeli – 24 g (1 x Łyżka)
- Oliwa z oliwek – 15 g (1.5 x Łyżka)
- Musztarda – 10 g (1 x Łyżeczka)
- Ocet winny – 6 g (1 x Łyżka)
Przygotowanie:
Czas przygotowania: 20 minut
1. Zacznij od przygotowania dressingu. Rozmroź maliny w garnku, a następnie przetrzyj przez sitko, by pozbyć się pestek. Wymieszaj energicznie z oliwą, octem, miodem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.
2. W miskach umieść rukolę, pokrojonego ogórka, fetę i orzechy. Polej dressingiem. Podaj każdą porcję z pieczywem.
1 porcja – K:447.5 / B:13.2 / T:28.6 / WP:30.2 / F:6.2
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska