fbpx

Ekspresowa pizza w stylu śródziemnomorskim z cukinią i pieczarkami

 

Składniki:

  • Pomidory koktajlowe – 120 g (6 x Sztuka)
  • Pinsa gourmet 33 Fine Foods – 115 g (0.5 x Sztuka)
  • Mozzarella mini w kulkach – 45 g (3-4 x Sztuka)

  • Cukinia – 30 g

  • Pesto alla genovese, Monini – 30 g (2 x Łyżeczka)
  • Pieczarki- 20 g (1 x Sztuka)
  • Oregano (suszone) – 1.5 g (0.5 x Łyżeczka)

Przygotowanie:

Czas przygotowania: 15 minut

 

 

  1. Nagrzej piekarnik do 220 stopni.

  2. Pinsę posmaruj pesto.

  3. Pokrój cukinię i pieczarki w cienkie plasterki. Kulki mozzarelli przekrój na pół. Rozłóż na cieście.

  4. Zapiecz 8-10 minut.Podawaj z garścią pomidorków.

 

K:486.9 / B:20.7 / T:17.9 / WP:57.6 / F:4.8

 

 

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 
 

Leave a Comment

Przewiń do góry