fbpx

Świeża pasta z łososiem, szczypiorkiem i cytryną na grzance

Składniki:

  • Pomidory koktajlowe – 100 g (5 x Sztuka)
  • Łosoś pacyficzny, filet – 70 g (0.7 x Kawałek)
  • Chleb orkiszowy – 60 g (1-2 x Kromka)
  • Jaja kurze całe – 56 g (1 x Sztuka)
  • Szpinak – 25 g (1 x Garść)
  • Szczypiorek – 10 g (2 x Łyżeczka)
  • Oliwa Śródziemnomorskie Smaki – 5 g (0.5 x Łyżka)
  • Sok cytrynowy – 3 g (0.5 x Łyżka)
  • Sól biała – 1 g (1 x Szczypta)
  • Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)

 

Przygotowanie:

1. Łososia dopraw solą i pieprzem. Upiecz w piekarniku lub Air Fryerze.

2. Jajko ugotuj na półtwardo. Następnie obierz i rozgnieć z łososiem.

3. Dodaj oliwę, sok z cytryny i łyżeczkę posiekanego szczypiorku.

4. Pieczywo przygotuj na grzanki na patelni lub w opiekaczu.

5. Wyłóż pastę na szpinak, dodaj pokrojone pomidorki i udekoruj szczypiorkiem.

 

K:421.9 / B:30.3 / T:20.9 / W:28.0 / F:6.3

 
 

 

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 
 

Leave a Comment

Przewiń do góry