Świeża pasta z łososiem, szczypiorkiem i cytryną na grzanceKanapki, Kuchnia, Przepisy, Słone przekąski, Śniadania / By Zuzanna Woźniak Składniki:Pomidory koktajlowe – 100 g (5 x Sztuka)Łosoś pacyficzny, filet – 70 g (0.7 x Kawałek)Chleb orkiszowy – 60 g (1-2 x Kromka)Jaja kurze całe – 56 g (1 x Sztuka)Szpinak – 25 g (1 x Garść)Szczypiorek – 10 g (2 x Łyżeczka)Oliwa Śródziemnomorskie Smaki – 5 g (0.5 x Łyżka)Sok cytrynowy – 3 g (0.5 x Łyżka)Sól biała – 1 g (1 x Szczypta)Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta) Przygotowanie:1. Łososia dopraw solą i pieprzem. Upiecz w piekarniku lub Air Fryerze.2. Jajko ugotuj na półtwardo. Następnie obierz i rozgnieć z łososiem.3. Dodaj oliwę, sok z cytryny i łyżeczkę posiekanego szczypiorku.4. Pieczywo przygotuj na grzanki na patelni lub w opiekaczu.5. Wyłóż pastę na szpinak, dodaj pokrojone pomidorki i udekoruj szczypiorkiem. K:421.9 / B:30.3 / T:20.9 / W:28.0 / F:6.3 Przepis powstał we współpracy z Monini Polska