Składniki:
- Pomidory koktajlowe – 100 g (5 x Sztuka)
- Łosoś pacyficzny, filet – 70 g (0.7 x Kawałek)
- Chleb orkiszowy – 60 g (1-2 x Kromka)
- Jaja kurze całe – 56 g (1 x Sztuka)
- Szpinak – 25 g (1 x Garść)
- Szczypiorek – 10 g (2 x Łyżeczka)
- Oliwa Śródziemnomorskie Smaki – 5 g (0.5 x Łyżka)
- Sok cytrynowy – 3 g (0.5 x Łyżka)
- Sól biała – 1 g (1 x Szczypta)
- Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)
Przygotowanie:
1. Łososia dopraw solą i pieprzem. Upiecz w piekarniku lub Air Fryerze.
2. Jajko ugotuj na półtwardo. Następnie obierz i rozgnieć z łososiem.
3. Dodaj oliwę, sok z cytryny i łyżeczkę posiekanego szczypiorku.
4. Pieczywo przygotuj na grzanki na patelni lub w opiekaczu.
5. Wyłóż pastę na szpinak, dodaj pokrojone pomidorki i udekoruj szczypiorkiem.
K:421.9 / B:30.3 / T:20.9 / W:28.0 / F:6.3
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska