fbpx

Bruschetta z zielonym groszkiem i kiełkami

Święta powoli dobiegają końca, ale to nie oznacza, że trzeba rezygnować z apetycznie podanych dań na co dzień. Czasem naprawdę niewiele trzeba, by aż chciało się jeść. Weźmy na przykład te bruschetty – już sama pasta z groszku pięknie prezentuje się na kanapce. Jak jeszcze przełamiemy kolor i smak glassą balsamiczną od @moninipolska, to niewielkim nakładem sił i środków wychodzi nam posiłek jak z restauracji.

Korzystacie z takich dodatków dodających smaku Waszym daniom?

    • Groszek zielony, mrożony – 80 g (0.5 x Szklanka)
    • Awokado – 70 g (0.5 x Sztuka)
    • Chleb żytni razowy – 60 g (2 x Kromka)
    • Kiełki brokuła – 16 g (2 x Łyżka)
    • Glassa balsamiczna, Monini – 5 g (1 x Łyżeczka)
    • Sok cytrynowy – 3 g (0.5 x Łyżka)
    • Czosnek granulowany – 1 g (1 x Szczypta)
    • Sól biała – 1 g (1 x Szczypta)
    • Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)

Groszek ugotuj, przelej zimną wodą i odcedź. Rozgnieć z miękkim awokado, czosnkiem, solą i pieprzem. Skrop cytryną. Posmaruj pieczywo, dodaj kiełki i krem balsamiczny.

K:346.1 / B:11.1 / T:12.0 / WP:40.9 / F:12.9

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

Leave a Comment

Przewiń do góry