Składniki na dwie porcje:
- Kefir – 300 g
- Ogórek zielony (długi) – 120 g
- Buraki, gotowane w wodzie – 120 g (1 x Sztuka)
- Jaja kurze całe – 112 g (2 x Sztuka)
- Koperek – 16 g (4 x Łyżeczka)
- Szczypiorek – 10 g (2 x Łyżeczka)
- Oliwa z oliwek Gran Fruttato – 10 g (1 x Łyżka)
- Czosnek – 5 g (1 x Ząbek)
- Ocet winny – 3 g (0.5 x Łyżka)
- Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)
- Sól biała – 1 g (1 x Szczypta)
Przygotowanie:
Przygotowanie:
1. Jaja ugotuj na twardo.
2. Ogórka i buraka zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę.
3. Szczypiorek i koper drobno posiekaj.
4. Wymieszaj składniki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dołóż jajko.
5. Skrop oliwą i udekoruj koperkiem.
1 porcja
K:240.1 / B:14.3 / T:13.7 / W:13.6 / F:2.0
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska