fbpx

Chłodnik z kefirem i młodym koperkiem z oliwą

 

Składniki na dwie porcje:

  • Kefir – 300 g
  • Ogórek zielony (długi) – 120 g
  • Buraki, gotowane w wodzie – 120 g (1 x Sztuka)
  • Jaja kurze całe – 112 g (2 x Sztuka)
  • Koperek – 16 g (4 x Łyżeczka)
  • Szczypiorek – 10 g (2 x Łyżeczka)
  • Oliwa z oliwek Gran Fruttato – 10 g (1 x Łyżka)
  • Czosnek – 5 g (1 x Ząbek)
  • Ocet winny – 3 g (0.5 x Łyżka)
  • Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)
  • Sól biała – 1 g (1 x Szczypta)

 

Przygotowanie:

Przygotowanie:

 

1. Jaja ugotuj na twardo.

2. Ogórka i buraka zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę.

3. Szczypiorek i koper drobno posiekaj.

4. Wymieszaj składniki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dołóż jajko.

5. Skrop oliwą i udekoruj koperkiem.

 

1 porcja

 

K:240.1 / B:14.3 / T:13.7 / W:13.6 / F:2.0

 
 

 

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 
 

Leave a Comment

Przewiń do góry