Chłodnik z kefirem i młodym koperkiem z oliwąKuchnia, Pomysł na obiad, Przepisy, Słone przekąski, Zupy / By Zuzanna Woźniak Składniki na dwie porcje:Kefir – 300 gOgórek zielony (długi) – 120 gBuraki, gotowane w wodzie – 120 g (1 x Sztuka)Jaja kurze całe – 112 g (2 x Sztuka)Koperek – 16 g (4 x Łyżeczka)Szczypiorek – 10 g (2 x Łyżeczka)Oliwa z oliwek Gran Fruttato – 10 g (1 x Łyżka)Czosnek – 5 g (1 x Ząbek)Ocet winny – 3 g (0.5 x Łyżka)Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)Sól biała – 1 g (1 x Szczypta) Przygotowanie:Przygotowanie: 1. Jaja ugotuj na twardo.2. Ogórka i buraka zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę.3. Szczypiorek i koper drobno posiekaj.4. Wymieszaj składniki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dołóż jajko.5. Skrop oliwą i udekoruj koperkiem. 1 porcja K:240.1 / B:14.3 / T:13.7 / W:13.6 / F:2.0 Przepis powstał we współpracy z Monini Polska