fbpx

Delikatny łosoś z koperkiem na młodych warzywach

    • Składniki:
    • Ziemniaki – 140 g (2 x Sztuka)
    • Łosoś, świeży – 120 g (1 x Kawałek)

    • Pietruszka, korzeń – 50 g (1 x Sztuka)
    • Marchew – 45 g (1 x Sztuka)
    • Koperek – 8 g (1 x Łyżka)
    • Oliwa z oliwek Extra Vergine BIOS – 5 g (0.5 x Łyżka)
    • Sok cytrynowy – 3 g (0.5 x Łyżka)
    • Czosnek granulowany i tymianek – 2 g (2 x Szczypta)
    • Sól – 1 g (1 x Szczypta)
    • Pieprz- 1 g (1 x Szczypta)
Przygotowanie
 

Nagrzej piekarnik na 200 stopni. Obierz i pokrój warzywa w słupki. Skrop oliwą, dopraw czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Łososia dopraw solą i pieprzem. Rozłóż warzywa na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz warzywa przez 15 minut. Po tym czasie dołóż na blaszkę łososia i piecz kolejne 15-18 minut. Podaj rybę na pieczonych warzywach, skrop cytryną i posyp świeżym koperkiem.

 

KCAL:446.9 / B:29.0 / T:21.7 / W:31.0

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 

Leave a Comment

Przewiń do góry