fbpx

Fritatta z zielonym groszkiem i pomidorami

    • Składniki:
    • Jaja kurze całe – 112 g (2 x Sztuka)
    • Pomidor – 60 g (0.5 x Sztuka)

    • Groszek zielony – 30 g (0.2 x Szklanka)
    • Chleb żytni razowy – 30g (1 x Kromka)
    • Cebula czerwona – 10 g (0.1 x Sztuka)
    • Mąka owsiana lub orkiszowa – 10 g (0.7 x Łyżka)
    • Oliwa z oliwek – 5 g (0.5 x Łyżka)
    • Czosnek granulowany, pieprz, sól po szczypcie
  •  

Przygotowanie

 

Zacznij od nagrzania piekarnika na 180 stopni. Zmiksuj jajka z mąką i przyprawami. Dodaj do masy drobno posiekaną cebulkę, groszek i kawałki pomidorów. Przygotuj szklane naczynie i wysmaruj je oliwą. Wylej przygotowana masę do naczynia. Zapiecz przez 20 minut. Podawaj z kromką pieczywa.

 

 

K:355.7 / B:19.9 / T:17.3 / WP:26.8 / F:6.3

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 

Leave a Comment

Przewiń do góry