Składniki:
- Mięso z piersi kurczaka, bez skóry – 120 g (1.2 x Kawałek)
Gnocchi (gotowe) – 120 g (0.2 x Opakowanie)
Pomidory koktajlowe – 80 g (6-8 x Sztuka)
Fasolka szparagowa zielona mrożona – 75 g (0.5 x Porcja)
Pesto rosso, Monini – 30 g (2 x Łyżeczka)
- Cebula – 25 g (0.2 x Sztuka)
- Czosnek – 5 g (1 x Ząbek)
- Zioła prowansalskie – 3 g (1 x Łyżeczka)
- Oliwa z oliwek – 3 g (1 x Łyżeczka)
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Czas przygotowania: 20 minut
Pokrój mięso w małą kostkę. Przesmaż na oliwie z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dopraw ziołami, szczyptą soli i pieprzu.
Dodaj fasolkę, a następnie pesto i gnocchi. Dolej 30-50 ml wody i duś 2-3 minuty na średnim ogniu pod przykryciem.
Na koniec dodaj pokrojone pomidorki i połącz składniki.
Podawaj z posiekaną natką.
K:535.7 / B:34.3 / T:18.3 / WP:56.5 / F:6.1
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska