fbpx

Gnocchi w sosie warzywnym z czerwonym pesto

 

Składniki:

 

  • Mięso z piersi kurczaka, bez skóry – 120 g (1.2 x Kawałek)
  • Gnocchi (gotowe) – 120 g (0.2 x Opakowanie)

  • Pomidory koktajlowe – 80 g (6-8 x Sztuka)

  • Fasolka szparagowa zielona mrożona – 75 g (0.5 x Porcja)

  • Pesto rosso, Monini – 30 g (2 x Łyżeczka)

  • Cebula – 25 g (0.2 x Sztuka)
  • Czosnek – 5 g (1 x Ząbek)
  • Zioła prowansalskie – 3 g (1 x Łyżeczka)
  • Oliwa z oliwek – 3 g (1 x Łyżeczka)
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Czas przygotowania: 20 minut

  1. Pokrój mięso w małą kostkę. Przesmaż na oliwie z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dopraw ziołami, szczyptą soli i pieprzu.

  2. Dodaj fasolkę, a następnie pesto i gnocchi. Dolej 30-50 ml wody i duś 2-3 minuty na średnim ogniu pod przykryciem.

  3. Na koniec dodaj pokrojone pomidorki i połącz składniki.

  4. Podawaj z posiekaną natką.



K:535.7 / B:34.3 / T:18.3 / WP:56.5 / F:6.1

 
 

 

 

Przepis powstał we współpracy z Monini Polska

 
 

Leave a Comment

Przewiń do góry