Składniki:
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry – 80 g (0.8 x Kawałek)
Papryka czerwona – 70 g (0.5 x Sztuka)
Makaron penne (tutaj kukurydziany) – 50 g (0.7 x Szklanka)
Szpinak – 50 g (2 x Garść)
- Śmietanka 12% – 30 g (3 x Łyżka)
- Cebula – 25 g (0.2 x Sztuka)
- Ser, parmezan – 16 g (2 x Łyżka)
- Oliwa z oliwek Classico Monini – 5 g (0.5 x Łyżka)
- Czosnek – 5 g (1 x Ząbek)
- Mielona słodka papryka – 2.5 g (0.5 x Łyżeczka)
- Oregano (suszone) – 1.5 g (0.5 x Łyżeczka)
Przygotowanie:
Czas przygotowania: 20 minut
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso pokrój w kostkę, dopraw papryką, oregano, solą i pieprzem. Posiekaj cebulę i czosnek, a paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż warzywa i mięso. Następnie dodaj tarty ser, śmietankę i szpinak.
Zdejmij patelnię z ognia i połącz danie z makaronem.
Opcjonalnie udekoruj tartym serem, dopraw solą i pieprzem do smaku.
K:477.5 / B:34.8 / T:17.2 / WP:40.6 / F:9.7
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska