Składniki (przepis na 4 porcje):
Marchew – 360 g (8 x Sztuka)
Mleczko kokosowe light 12% – 200 g (20 x Łyżka)
Ziemniaki – 140 g (2 x Sztuka)
Suszone pomidory (w oleju z ziołami, odsączone) – 60 g (4 x Sztuka)
- Cebula – 50 g (0.5 x Sztuka)
Oliwa z oliwek Gran Fruttato – 20 g (2 x Łyżka)
Słonecznik, nasiona, łuskane – 20 g (2 x Łyżka)
- Kostka warzywna – 10 g (1 x Kostka)
Imbir – 10 g (2 x Plaster)
Przygotowanie:
Czas przygotowania: około 30 minut
1. W garnku na oliwie podsmaż posiekaną cebulę z imbirem. Dodaj suszone pomidory, pokrojone ziemniaki oraz startą marchew. Przesmaż 2-3 minuty.
2. Wlej wodę, mleczko kokosowe i dodaj kostkę warzywną. Gotuj ok. 20 minut pod przykryciem. Po tym czasie zmiksuj przy użyciu blendera.
3. Każdą porcję posyp nasionami słonecznika.
1 porcja
K:232.8 / B:4.3 / T:16.2 / WP:15.1 / F:5.4
Przepis powstał we współpracy z Monini Polska