Wakacyjne tosty francuskie z kremem karmelowym i malinamiKanapki, Kuchnia, Przepisy, Słodkie przekąski, Słodkie wypieki / By Zuzanna Woźniak Składniki:Pudding proteinowy karmelowy – 200 g (1 x Opakowanie)Maliny – 60 g (1 x Garść)Chleb żytni razowy – 60 g (2 x Kromka)Jaja kurze całe – 56 g (1 x Sztuka)Oliwa z oliwek Classico Spray – 3 g (3-4 pryśnięcia)Wiórki kokosowe – 3 g (0.5 x Łyżka)Mięta (świeża) – 1 g (1 x Łyżka)Przygotowanie:Czas przygotowania: 12 minut 1. Wymieszaj energicznie widelcem jajko i łyżkę puddingu.2. Namocz w tym kromki pieczywa i podsmaż z dwóch stron na złoty kolor na patelni spryskanej oliwą.3. Na gotowe tosty francuskie dodaj pozostały pudding, maliny i posyp wiórkami.4. Udekoruj listkami mięty. Porada:Serek proteinowy możesz wymienić na jogurt typu Skyr, pudding waniliowy lub jogurt kokosowy w wersji roślinne. K:437.7 / B:31.5 / T:14.5 / WP:39.8 / F:9.7 Przepis powstał we współpracy z Monini Polska