fbpx
Kuchnia
Kinga Syposz

Pancakes turboczekoladowe z batata

Czy jest lepszy sposób na rozpoczęcie dnia niż słodkie placuszki? Tym razem proponujemy niebanalne połączenie batata, banana i pasty czekoladowej. Przepis idealny na niedzielne śniadanie lub poprostu dzień, w którym czujemy ochotę na słodką błogość.

Czytaj dalej »
Kanapki
Zuzanna Woźniak

Pyszne kanapki w stylu zero waste

Kanapki to posiłek, który lubi każdy. Są na tyle uniwersalne, że można wyczarować z nich propozycje na każdą porę dnia – od śniadania, przekąski, sycącego obiadu, aż po kolację. Dzisiaj mam dla Was 3 propozycje

Czytaj dalej »
Trening
Piotr Janczura

Najlepsze ćwiczenia na pośladek

Pośladek to bezsprzecznie jeden z najważniejszych mięśni ludzkiego ciała, zarówno męskiego jak i damskiego. Dzięki niemu możemy się poruszać, utrzymywać prawidłową postawę ciała i stabilizować staw biodrowy. Mięsień, którego ładny kształt jest marzeniem wielu kobiet,

Czytaj dalej »
Recenzje książek
Anna Reguła

Recenzja książki „Dieta dla płodności”

Dieta propłodnościowa to wspomaganie organizmu i układu rozrodczego poprzez kluczowe składniki potrzebne do produkcji i działania hormonów, tworzenia komórki jajowej i plemników, zachowania regularnych owulacji, rozwoju płodu i zachowania zdrowia dziecka w przyszłości. Badania pokazują,

Czytaj dalej »
Recenzje książek
Anna Reguła

Recenzja książki „Endometrioza. Leczenie dietą”

Przyszła jesień – czas wzmożonego wertowania książek pod kocem z kubkiem ciepłej herbaty. Na półkach księgarni pojawiło się także wiele nowości wydawniczych, również tych z branży dietetycznej i tak w moje ręce wpadła „Endometrioza. Leczenie

Czytaj dalej »
Dieta
Zuzanna Woźniak

Dieta dla pięknej skóry, włosów i paznokci

Często przy problemach z łamliwymi włosami, słabymi paznokciami czy suchą, szorstką skórą, w pierwszej kolejności szukamy rozwiązania w nowych szamponach, odżywkach, balsamach. O ile jest to niezbędny element pielęgnacji i dopasowane kosmetyki mogą znacznie poprawiać

Czytaj dalej »
Dieta
Michalina Mróz

5 mitów na temat tofu

Tofu to twaróg sojowy wytwarzany w procesie koagulacji napoju sojowego. Jest produktem niskokalorycznym, stanowi bogate źródło m.in. białka, błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, wapnia i żelaza. Naturalnie nie zawiera cholesterolu, glutenu oraz laktozy. Tofu często

Czytaj dalej »
Psychologia
Agata Głyda

Pourlopowe powroty na zdrowsze tory

Powroty, te małe i duże bywają trudne. Powroty z wakacji, powroty do szkoły oraz powroty do zdrowych nawyków, kiedy sprawy wymknęły się spod kontroli (czemu może sprzyjać wakacyjna atmosfera).  O wrześniu, w branży psychodietetycznej mówimy,

Czytaj dalej »
Przewiń do góry