fbpx
Kuchnia
Zuzanna Woźniak

Cytrynowe placuszki biszkoptowe z kiwi i migdałami

Podrzucam Wam dzisiaj pomysł na pyszne śniadanie na słodko w egzotycznym wydaniu. Wiedzieliście, że oliwy smakowe świetnie sprawdzają się nie tylko w wytrawnych potrawach? Te cytrynowe placuszki swój wyjątkowy charakter zawdzięczają właśnie aromatyzowanej cytryną oliwie

Czytaj dalej »
Kanapki
Zuzanna Woźniak

Bruschetta z zielonym groszkiem i kiełkami

Święta powoli dobiegają końca, ale to nie oznacza, że trzeba rezygnować z apetycznie podanych dań na co dzień. Czasem naprawdę niewiele trzeba, by aż chciało się jeść. Weźmy na przykład te bruschetty – już sama

Czytaj dalej »
Kuchnia
Zuzanna Woźniak

Jajka faszerowane w dwóch kolorach

Inspiracja na świeżą i aromatyczną odsłonę jajek – w 2 wersjach Idealne przepisy na WIELKANOCNY stół. Pełne SMAKU, WITAMIN i składników mineralnych. Dlaczego warto jeść jajka? Jajka są bardzo dobrym produktem. Zawierają wzorcowe białko, tłuszcze

Czytaj dalej »
Trening
Piotr Janczura

Pas wyszczuplający – hit czy kit?

Jednym z naszych największych przeciwników w walce o wymarzoną sylwetkę jest tkanka tłuszczowa. Każdy z nas jest inny – ma indywidualne predyspozycje, inny typ sylwetki, przez co w różnych miejscach ciała gromadzi jej nadprogramowe ilości.

Czytaj dalej »
Kuchnia
Zuzanna Woźniak

Miska 7 ziaren z bazyliowym dressingiem

Przychodzę do Was z pomysłem na ułatwiający życie obiad lub kolację z wykorzystaniem mieszanki Rice&More 7 ziaren od @moninipolska ❤ . Polubiłyśmy się do tego stopnia, że znajdziecie ją również w Planie dietetycznym Dieta na

Czytaj dalej »
Kuchnia
Zuzanna Woźniak

Owsiane gofry z truskawkami i czekoladą

Pyszne, szybkie i pełnowartościowe rozwiązanie na śniadanie. Ich dodatkowym atutem jest użycie oliwy z oliwek Monini w sprayu, który sprawi, że nie użyjemy jej za dużo, a dodatkowo nasze gofry będą idealnie chrupiące. Składniki (na

Czytaj dalej »
Trening
Piotr Janczura

Jak trenować w trakcie Świąt i czy w ogóle warto?

Okres świąteczny to bardzo specyficzny czas. Pod koniec roku wszyscy jedziemy już na rozładowanej baterii. Jesteśmy zmęczeni, poirytowani, niewyspani, brakuje nam cierpliwości oraz czasu, żeby ze wszystkim zdążyć. To okres, w którym powinniśmy bardzo ostrożnie

Czytaj dalej »
Kuchnia
Zuzanna Woźniak

Jesienne babeczki z domowym puree z dyni

Mięciutkie, puszyste i wilgotne, bez dodatku cukru, bez nabiału i glutenu. Znajdziecie w nich nuty cynamonu, wanilii i kardamonu. Już podczas pieczenia pachną obłędnie. Ekspresowe i bardzo proste w przygotowaniu – świetnie skomponują posiłek w

Czytaj dalej »
Przewiń do góry